Peste 500 de materiale didactice și jocuri interactive pentru elevii din școlile cu predare în limba germană

În 2018, anul școlar pentru clasele cu predare în limba germană de la școlile gimnaziale Rupea, „Ion Codru Drăgușanu” din Druguș și de la Liceul Teoretic „Ion Codru Drăgușanu” din Victoria a început cu entuziasmul și dorința elevilor de a învăța lucruri noi. Fundația Michael Schmidt a venit în întâmpinarea lor cu o surpriză care le-a adus multă bucurie și care susține demersurile profesorilor de a-i implica pe elevi în activități extrașcolare.

Proiectul fundației noastre asigură materiale de studiu pentru clasele cu predare în limba germană, pentru elevii din clasele primare. Astfel, peste 140 de elevi se vor bucura pe parcursul anului școlar de manuale tematice și jocuri interactive care să îi ajute își dezvolte aptitudinile în diferite domenii, dar și fluența în limba germană.

Fundația Michael Schmidt susține procesele de învățământ cât mai moderne, cu precădere în cazul claselor cu predare în limba germană, și implementează anual acest proiect, prin intermediul căruia, în anii anteriori, instituții precum Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” din Sibiu, Liceul Honterus din Brașov și Colegiul German Goethe din București au primit mii de materiale similare.

Mai mult, datorită acestui demers, peste 2000 de elevi au învățat sau învață mai ușor și mai eficient, bucurându-se de rezultate pe măsură.

Proiectul este realizat cu sprijinul financiar al organizației Haus des Deutschen Ostens(HDO) care activează în München și își desfășoară activitatea în domeniul cultural și educațional, pentru a susține dezvoltarea fostelor teritorii și așezări germane din Europa de Est.

Foto - materiale scolare