Consiliul Director

Consiliul Director al Fundației Michael Schmidt este compus din:

Dl. Michael Schmidt – Fondator şi Preşedinte

Dna. Veronica Schmidt – Vicepreşedinte

Dl. Episcop Prof. Dr. D. H.c. Christoph Klein

Dr. Bernd Fabritius – Comisar Guvernamental Federal pentru Probleme de Repatriere și Minorități Naționale 

Dl. Dr. Josef Christoph Karl Pelikan

Dl. Episcop Prof. Dr. D. H.c. Christoph Michael Klein

În calitate de reprezentant al comunității evanghelice am fost consultat referitor la posibilitatea de a mă alătura Consiliului Consultativ și am acceptat cu bucurie această invitație. Prin activitatea mea din cadrul Consiliului Consultativ al Fundației doresc să pun în valoare experiența mea îndelungată din cadrul bisericii. În principal intenționez să mă implic în armonizarea obiectivelor celor două organizații.

Domnul Dr. Bernd Fabritius, MdB

Consider esențial angajamentul social din partea reprezentanților mediului economic şi acesta este unul din motivele pentru care am acceptat invitația de a activa în cadrul Consiliului Consultativ al Fundației. Obiectivele Fundației cu privire la păstrarea moştenirii culturale ale saşilor transilvăneni şi la educația în limba maternă corespund întru totul obiectivelor mele personale.

Domnul Dr. Josef Christoph Karl Pelikan

Atunci când mi s-a propus să mă alătur Consiliului Consultativ al Fundației Michael Schmidt nu am ezitat nici un moment şi am acceptat cu bucurie invitația. Susținerea învățământului în limba germană, precum şi a minorității germane în ceea ce priveşte moştenirea culturală deosebită, au reprezentat pentru mine dintotdeauna atât preocupări profesionale, cât şi personale în special în perioada studenției. Minoritatea germană din România se mândreşte cu o istorie îndelungată şi impresionantă. Diversitatea şi conținutul său conferă acestei moşteniri culturale active şi în zilele noastre, un caracter unic. Posibilitatea de a susține şi a contribui direct la acest fenomen reprezintă o inițiativă onorantă şi apreciabilă din partea Fundației Michael Schmidt, pe care doresc să o susțin personal.