Educația

Sprijinim activ învățământul cu predare în limba germană din România, dar suntem implicați și în alte proiecte educaționale la nivel național, tocmai pentru că știm că cei care pot duce mai departe tradițiile unei comunități sunt copiii.

Ne propunem să dezvoltăm în continuare această ramură a activității noastre și vrem ca cei mici să aibă acces la un proces educațional de calitate cu dascăli pasionați și motivați, precum și la materiale didactice noi și în acord cu cerințele învățământului modern.

Printre proiectele Fundaţiei M & V Schmidt în domeniul educației se numără programul de after school “O șansă pentru toți copiii!”, iniţiat de Veronica Schmidt, de care se bucură micuții din satul Criț, oferindu-le acestora o masă caldă, suport în efectuarea temelor pentru acasă și jocuri interactive care să îi ajute să se dezvolte și să capete noi orizonturi.

Un alt proiect important pentru noi, derulat în parteneriat cu organizația Haus des Deutschen Ostens, constă în implementarea anuală a donațiilor de manuale tematice și jocuri interactive în limba germană prin intermediul cărora copiii de la clasele cu predare în limba germană să își dezvolte cunoştinţele, precum şi aptitudini în diferite domenii.

Mai mult, în anul universitar 2022 – 2023, pentru al nouălea an consecutiv s-au oferit burse de studiu studenților care se pregătesc să devină cadre didactice pentru clasele cu predare în limba germană din România. Programul de burse Deutsch hat Klasse se mândrește până în acest moment, cu peste 100 de absolvenți care au devenit profesori integrați în școlile din România cu predare în limba germană.