Educația

Sprijinim activ învățământul cu predare în limba germană din România, dar suntem implicați și în alte proiecte educaționale la nivel național, tocmai pentru că știm că cei care pot duce mai departe tradițiile unei comunități sunt copiii.

Ne propunem să dezvoltăm în continuare această ramură a activității noastre și vrem ca cei mici să aibă acces la un proces educațional de calitate însușit de dascăli pasionați și motivați precum și la materiale didactice noi și în acord cu cerințele învățământului modern.

Printre proiectele noastre în domeniul educației se numără programul de After School de care se bucură micuții din satul Criț, jud. Brașov, oferindu-le acestora o masă caldă, suport în efectuarea temelor pentru acasă dar și jocuri interactive care să îi ajute să se dezvolte și să capete noi orizonturi, precum și implementarea anuală a donațiilor de manuale tematice și jocuri interactive prin intermediul cărora copiii de la clasele cu predare în limba germană să își dezvolte aptitudinile în diferite domenii, dar și fluența în limba germană – în parteneriat cu organizația Haus des Deutschen Ostens.

Mai mult, în 2019, pentru al șaselea an consecutiv vom oferi burse de studiu studenților care se pregătesc să devină cadre didactice pentru clasele cu predare în limba germană din România. Programul de burse se numește Deutsch hat Klasse și se mândrește, până în acest moment, cu 80 de absolvenți care au devenit profesori, integrați în școlile din România care au clase cu predare în limba germană.