Diversitatea

Suntem susținătorii co-existenței armonioase a mai multor culturi, în același spațiu, bazându-ne pe istoria care îi leagă pe etnicii germani de români. Timp de sute de ani, au trăit în armonie, chiar mai mult, au împrumutat unii de alții tradiții și obiceiuri, așa ca exemplul lor nu poate decât să ne inspire și să ne facă să promovăm prin propriile proiecte diversitatea culturală.

Săptămâna Haferland, festivalul la care suntem co-fondatori, reprezintă exemplul perfect de manifestare culturală care strânge laolaltă sași, români, dar și alți turiști veniți din toate colțurile lumii, și nu putem decât să fim mândri că am reușit să creștem numărul de participanți de la ediție la ediție.

De asemenea, campania noastră, “Etnicii germani. 100 de destine în secolul românesc”, lansată în an centenar, își propune să sublinieze rolul minorității germane în dezvoltarea României moderne prin intermediul a 10 scurtmetraje în cadrul cărora 10 etnici germani și-au spus povestea devenind astfel modele inspiraționale pentru generațiile actuale. Mai mult, cei 10 etnici germani au nominalizat fiecare alți 9 etnici care au contribuit la dezvoltarea sau promovarea României moderne, pentru a ajunge, la final, la cifra simbolică de 100.

Campania a inclus și componente suplimentare, cum ar fi concursul de eseuri dedicat tinerilor din România, prin intermediul căruia i-am provocat pe aceștia să ne spună cum văd ei „Următorii 100 ani” din perspectiva multiculturalității care ar trebui să caracterizeze în continuare societatea românească.