Comanda produse

Antologia de poezii “Tandrețe, rutină. Poemele unui parcimonios. 1979 – 2019”

Este un volum bilingv (în limbile română și germană) care a aparut in Germania, la Editura Traian Pop. Volumul cuprinde poezii publicate de Emil Hurezeanu începand cu 1979 la edituri precum Dacia, de la Cluj, sau Albatros, din Bucuresti, dar și în diverse periodice (publicații). Născut la Hermannstadt (Sibiu) în 1955, este un scriitor, publicist și politolog român. Din 1982 până în 2002 a fost jurnalist pentru Radio Europa Liberă (Europa Liberă, München) și Deutsche Welle (Köln). În anii dictaturii comuniste din România, Hurezeanu a fost una dintre cele mai credibile voci ale libertății interzise, uitate și în cele din urmă restabilită. Gama sa extraordinar de largă de activități profesionale include sfaturi personale adresate primului-ministru român cu privire la politica externă și comunicare, precum și diverse misiuni didactice în calitate de lector invitat în domeniul relațiilor internaționale. Pe lângă munca sa de jurnalist, producător și prezentator, a fost și redactor la cotidianul „România Liberă” din București și producător al postului TV Digi 24. Este ambasador al României la Berlin din 2015.
Emil Hurezeanu

Preț: 80 RON

-acum comanda
Volumul „Vecinătăți la sașii din Criț”

Volumul „Vecinătăți la sașii din Criț” este un proiect al Fundației M&V Schmidt și prezintă modul de organizare a Vecinătăților din Ardeal, asociații ale sașilor, bazat pe cazul specific al vecinătăților săsești din satul Criț.
„Am citit cu mult interes și cu admirație manuscrisul acestei cărți. Ruxandra Hurezean prezintă aceste asociații în mod detaliat, descriind multiplele aspecte ale organizării lor, ale orânduirii și conviețuirii între oameni, ale disciplinării sociale liber consimțite de către membrii vecinătăților, chiar și prin pedepse, ale reglementării amănunțite a vieții cotidiene, ale tradițiilor legate de aplicarea statutelor de vecinătăți. Astfel, ele au asigurat timp de secole liniștea, moralitatea, ordinea publică și ajutorarea reciprocă în cadrul comunităților săsești.
În anexă sunt editate în mod exemplar mai multe articușe (statute) păstrate de către Biserica Evanghelică din Criț, întreprindere anevoioasă atât în ce privește transcrierea unor documente parvenite în parte încă din secolul al XVII-lea și scrise de mână, cât și în traducerea corectă și perfect inteligibilă a textelor redactate într-o germană veche în limba română.
Recomand cu căldură această lucrare interesantă, nu numai locuitorilor de ieri și de astăzi ai comunei Criț, ci tuturor celor interesați de istoria Ardealului și, bineînțeles, cercetătorilor vieții cotidiene române și europene în decursul istoriei.”
Prof. dr. Konrad Gündisch, München

Preț: 45 RON

 -acum comanda
carte Volumul „Criț. Istoria, poveștile și viața unui sat de sași”

Volumul Ruxandrei Hurezean, „Criț. Istoria, poveștile și viața unui sat de sași” descrie în amănunt, într-un stil viu și autentic, istoria satului Criț, văzută prin ochii Sofiei Folberth, care, la 95 de ani este cea mai în vârstă săsoaică din zonă. Sofia trăiește în Germania, dar se întoarce în fiecare primăvară în satul ei natal unde primește turiști din toate colțurile lumii cărora le povestește cu răbdare istoria satului. Astfel, cititorii vor afla detalii inedite despre viața sașilor de odinioară, din vremurile când aceștia trăiau în vecinătăți, dar și despre impactul tradițiilor săsești, care au influențat puternic viața comunităților din zonă. Autoarea își propune astfel să familiarizeze publicul cu moștenirea sașilor din zona Transilvaniei, oferind tuturor cititorilor oportunitatea de a cunoaște mai îndeaproape o parte importantă a istoriei României, pornind de la istoria unui mic sat.

Notă informativă: Volumul este disponibil și în limba germană.

Preț: 50 RON

 -acum comanda
Coperta Povestea Sasilor 436x200, 10 mm sânge.indd Volumul „Povestea sașilor din Transilvania, spusă chiar de ei”

Volumul „Povestea sașilor din Transilvania, spusă chiar de ei” include 12 povești de viață ale unora dintre sașii care au rămas sau s-au întors în România post-comunistă. Poveștile sunt „spuse chiar de ei”, deoarece sunt reportaje realizate cu mijloace jurnalistice pe parcursul câtorva ani, începând din 2008 până în 2016.  În miezul fiecărei povești de viață veți descoperi și istoria sașilor, una trăită pe viu. Din mărturisirile lor putem înțelege mai bine destinul lor istoric. Vedem care au fost greșelile și cum erorile trecutului trebuie să nu se mai repete. Împinși de puteri de deasupra lor, când într-o parte, când în alta a continentului, ei au îndurat și au devenit mai puternici.

Notă informativă: Volumul este disponibil și în limba germană.

Preț: 35 RON

 -acum comanda
carte poștală-carti Cărți poștale: “Pe urmele saşilor”

Cele 45 de cartoline din colecţia de fotografii „Pe urmele sașilor” fac parte dintr-un proiect mai amplu de a (re)descoperi una dintre cele mai importante culturi minoritare din România, și de a urmări cum anume continuă povestea lor începută acum mai bine de 800 de ani.

Preț: 45 RON

-acum comanda
DVD-COPERTA DVD “Orgile din Transilvania. O călatorie în timp”

O călătorie inedită prin istoria cetăţilor, bisericilor fortificate şi a orgilor din Transilvania. Imaginile filmate şi muzica acestui documentar transmit magia vremurilor de odinioară. Muzeul de orgi din Codlea, precum orga cea mai veche, cea mai mare și cea mai impozantă din Transilvania sunt numai câteva obiective interesante de văzut.

Preț: 45 RON

-acum comanda