Fundația M&V Schmidt a donat peste 50 de tablete cu acces la Internet mai multor școli cu predare în limba germană din Transilvania

51 de tablete performante au ajuns în cinci școli din Transilvania, printr-o donație în valoare de peste 11.000 euro făcută de Fundația M&V Schmidt, pentru a fi folosite de profesori în clasele cu predare în limba germană. Cele cinci școli sunt: Școala Gimnazială Apoldu de Sus, Colegiul Național Decebal din Deva, Școala Gimnazială „Augustin Maior” din Reghin, Colegiul Național „Doamna Stanca” din Făgăraș, Școala Gimnazială nr. 12 din Brașov.

Acțiunea face parte din proiectul „Resurse digitale pentru promovarea limbii germane în școlile din Transilvania”, cu finanțare oferită de Ministerul de Stat pentru Familie, Muncă și Afaceri Sociale din Bavaria, prin intermediul Haus des Deutschen Ostens (HDO). Aflată în subordinea Ministerului, HDO susține dezvoltarea culturală și educațională a fostelor teritorii și așezări germane din Europa de Est.

Profesoriii beneficiază prin acest proiect inclusiv de acces gratuit la Internet timp de doi ani. Platforma de resurse educaționale online, Sofatutor, a oferit, de asemenea, acces gratuit profesorilor de limba germană din cele cinci școli la peste 10.000 de videoclipuri de predare și învățare, peste 40.000 de foi de lucru și 38.000 de exerciții interactive.

Strategia de digitalizare a educației din România 2021 – 2027, SMART.Edu, prevede începerea alfabetizării digitale a copiilor încă din grădiniță, ceea ce ar permite în câțiva ani ca examenele naționale pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a sau testările PISA să folosească tehnologia. Strategia mai prevede dezvoltarea infrastructurii necesare digitalizării și conexiune la internet în toate școlile, formarea profesorilor si cursuri de formare pentru părinți pentru folosirea noilor tehnologii.

Fundația M&V Schmidt are ca scop principal conservarea patrimoniului cultural săsesc, precum și dezvoltarea de proiecte educaționale pentru promovarea limbii germane în România. Începând din 2017, fundația acordă o atenție specială copiilor din comunitățile în care își desfășoară activitatea prin înființarea unui program de sprijin educațional care este menit să prevină abandonul școlar și să susțină performanța pe termen lung.

Platforma de resurse educaționale online, @Sofatutor, căreia îi mulțumim, a oferit, de asemenea, acces gratuit profesorilor de limba germană din cele cinci școli la peste 10.000 de videoclipuri de predare și învățare, peste 40.000 de foi de lucru și 38.000 de exerciții interactive.

Dieses Projekt wird aus Mitteln des Bayerischen Staatsministerium für Familie, Arbeit und Soziales gefördert.