Fundația Michael Schmidt a continuat tradiția de a dona materiale didactice actuale și în 2019

Materiale didactice 2019

Fundația Michael Schmidt a continuat și în 2019 tradiția de a oferi jocuri și materiale didactice interactive pentru scolile care au secții cu predare în limba germana, astfel încât elevii să se poată bucura de instrumente performante și adecvate vârstei, care să le stârnească curiozitatea și dorința de studiu.

Dacă în 2018 peste 140 de elevi au fost încântați să descopere domenii noi de activitate prin intermediul jocurilor interactive și să facă progrese semnificative în studiul limbii germane cu ajutorul maualelor oferite, în 2019 a venit rândul altor elevi să aibă parte de o experiență similară. Astfel, proiectul de donații al fundației a inclus următoarele unități de învățământ: Liceul Teoretic „Joseph Haltrich” Sighișoara, Gimnaziul „Friedrich Schiller” Tg. Mureș, Școala Gimnazială Rupea, Școala Gimnazială Nr. 12 Brașov, Colegiul Național „Doamna Stanca” Făgăraș, Școala gimnazială Augustin Maior Reghin, Școala Primară Nou Săsesc, Șc. Gimnazială Nr. 15 Brasov, Liceul „Timotei Cipariu” din Dumbraveni.

Fundatia Michael Schmidt reușește de la an la an să facă activitățile extrașcolare mai interesante pentru cei mici, punându-le la dispoziție materiale moderne, practice și interactive, care îi ajută, totodată, și pe dascălii implicați în formarea intelectuală a elevilor și în educația lor zilnică.

Proiectul a fost realizat cu sprijinul financiar al organizației Haus des Deutschen Ostens(HDO) care activează în München și își desfășoară activitatea în domeniul cultural și educațional, pentru a susține dezvoltarea fostelor teritorii și așezări germane din Europa de Est.