Aprilie 2023

În luna aprilie, Fundația M & V Schmidt a oferit suport alături de fundațiile și asociațiile din zonă, Caravanei cu medici, care a fost prezentă la Criț, comuna Bunești, județul Brașov.

Având în vedere că oamenii din comuna Bunești nu mai au un medic de familie local, Fundația Alba Eglesia din Viscri și Asociația Caravana cu Medici au organizat o acțiune de amploare la Criț. Populația din cele 5 sate ale comunei a putut beneficia de analize și consultații medicale gratuite.

Această inițiativă a fost posibilă doar datorită sprijinului oferit de către partenerii locali. Acțiunea a fost găzduită de către Fundația M & V Schmidt din satul Criț, medicii au fost cazați în Viscri de către Biserica Evanghelica C.A. și Experience Transylvania, iar mesele au fost asigurate de pensiunile Casa Kraus, Viscri 38 si Viscri 15.

La inceputul lunii aprilie a avut loc, la Berlin, recepția anuală a Federației Germane a Expatriaţilor. Michael Schmidt, președintele Fundației M & V Schmidt, a participat alături de numeroase personalități de renume la acest eveniment, discutând, în cadrul recepției, despre proiectele fundației cu Olaf Scholz, cancelarul Republicii Federale Germania şi cu Dr. Bernd Fabritius, președintele Federației Germane a Expatriaţilor, un susținător al proiectelor din România.

Descriere imagine (sursă BdV), de la stânga la dreapta: Dr. Bernd Fabritius, Olaf Scholz, Michael Schmidt.