Comandă produse

Cip şi Cirip sau Lumea magică a mamei şi a fetiţei ei

Veronica Schmidt, Ann – Kathrin Schmidt

Povești pline de farmec și de învățăminte despre lumi imaginare, dinainte ca lumea să fie „așa cum o știm noi astăzi”, pentru copii de la 6-7 ani în sus. Cartea există în trei variante, în limbile romană, engleză și germană.

O mamă încearcă să răspundă la întrebările fetiței ei despre lume și oameni inventând câte o poveste pentru fiecare întrebare. Fetița intră în joc, îmbogățind aceste povești. Din acest dialog rezultă o carte inedită, care încearcă să explice emoții și atitudini pe înțelesul copiilor și să-i învețe că, prin imaginația lor, lumea poate fi diferită de cea pe care o știm astăzi.

Regi cu puteri magice, prințese cu insușiri speciale, zâne ce-și dăruiesc lumii culorile, devenind transparente… cinci povești pline de farmec, însoțite de ilustrații pe măsură, dedicate tuturor mamelor din lume, pentru a le încuraja să inventeze povești care prezintă interesele și trăirile copiilor lor”, după cum ne spune una dintre autoare.

„Poveștile despre relația dintre mamă și fiică sunt la fel de vechi precum omenirea însăși. Pentru noi, mamele, este o adevarată provocare, pentru că tțnem în mâini viitorul fiicelor noastre: trebuie să le călăuzim prin viață cu dragoste, să le transmitem cultura și valorile noastre.

Când fiica mea, Theodora, era mai mică, obișnuiam să ne petrecem serile împreună, cufundându-ne în lumea magică a poveștilor. Suntem sigure că această carte le va dărui multor mame și fiicelor lor momente la fel de fericite și prețioase.” (ASS Principesa Astrid de Liechtenstein și ASS  Principesa Theodora de Liechtenstein)

Notă informativă: Volumul este disponibil în limbile română, germană, engleză.

Preț: 72 RON

-acum comanda

Antologia de poezii “Tandrețe, rutină. Poemele unui parcimonios. 1979 – 2019”

Emil Hurezeanu

Este un volum bilingv (în limbile română și germană) care a apărut în Germania, la Editura Traian Pop. Volumul cuprinde poezii publicate de Emil Hurezeanu începând cu 1979 la edituri precum Dacia, de la Cluj, sau Albatros, din Bucureşti, dar și în diverse periodice (publicații). Născut la Hermannstadt (Sibiu) în 1955, Emil Hurezeanu este un scriitor, publicist și politolog român. Din 1982 până în 2002 a fost jurnalist pentru Radio Europa Liberă (Europa Liberă, München) și Deutsche Welle (Köln). În anii dictaturii comuniste din România, Emil Hurezeanu a fost una dintre cele mai credibile voci ale libertății interzise, uitate și, în cele din urmă, restabilite. Pe lângă munca sa de jurnalist, producător și prezentator, a fost și redactor la cotidianul „România Liberă” din București și producător al postului TV, Digi 24. In prezent, E.S. domnul Emil Hurezeanu este Ambasador al României în Austria (cofondator al festivalului Săptămâna Haferland)

Preț: 80 RON

-acum comanda

Volumul „Vecinătăți la sașii din Criț”

Ruxandra Hurezean

Volumul „Vecinătăți la sașii din Criț” este un proiect al Fundației M&V Schmidt și prezintă modul de organizare a Vecinătăților din Ardeal, asociații ale sașilor, bazat pe cazul specific al vecinătăților săsești din satul Criț.
„Am citit cu mult interes și cu admirație manuscrisul acestei cărți. Ruxandra Hurezean prezintă aceste asociații în mod detaliat, descriind multiplele aspecte ale organizării lor, ale orânduirii și conviețuirii între oameni, ale disciplinării sociale liber consimțite de către membrii vecinătăților, chiar și prin pedepse, ale reglementării amănunțite a vieții cotidiene, ale tradițiilor legate de aplicarea statutelor de vecinătăți. Astfel, ele au asigurat timp de secole liniștea, moralitatea, ordinea publică și ajutorarea reciprocă în cadrul comunităților săsești.
În anexă sunt editate în mod exemplar mai multe articușe (statute) păstrate de către Biserica Evanghelică din Criț, întreprindere anevoioasă atât în ce privește transcrierea unor documente parvenite în parte încă din secolul al XVII-lea și scrise de mână, cât și în traducerea corectă și perfect inteligibilă a textelor redactate într-o germană veche în limba română.
Recomand cu căldură această lucrare interesantă, nu numai locuitorilor de ieri și de astăzi ai comunei Criț, ci tuturor celor interesați de istoria Ardealului și, bineînțeles, cercetătorilor vieții cotidiene române și europene în decursul istoriei.”

Prof. dr. Konrad Gündisch, München

Notă informativă: Volumul este disponibil în limbile română şi germană.

Preț: 45 RON

 -acum comanda
carte

Volumul „Criț. Istoria, poveștile și viața unui sat de sași”

Ruxandra Hurezean

Volumul Ruxandrei Hurezean, „Criț. Istoria, poveștile și viața unui sat de sași” descrie în amănunt, într-un stil viu și autentic, istoria satului Criț, văzută prin ochii Sofiei Folberth, care, la 95 de ani este cea mai în vârstă săsoaică din zonă. Sofia trăiește în Germania, dar se întoarce în fiecare primăvară în satul ei natal unde primește turiști din toate colțurile lumii cărora le povestește cu răbdare istoria satului. Astfel, cititorii vor afla detalii inedite despre viața sașilor de odinioară, din vremurile când aceștia trăiau în vecinătăți, dar și despre impactul tradițiilor săsești, care au influențat puternic viața comunităților din zonă. Autoarea își propune astfel să familiarizeze publicul cu moștenirea sașilor din zona Transilvaniei, oferind tuturor cititorilor oportunitatea de a cunoaște mai îndeaproape o parte importantă a istoriei României, pornind de la istoria unui mic sat.

Notă informativă: Volumul este disponibil în limbile română şi germană.

Preț: 50 RON

 -acum comanda
Coperta Povestea Sasilor 436x200, 10 mm sânge.indd

Volumul „Povestea sașilor din Transilvania, spusă chiar de ei”

Ruxandra Hurezean

Volumul „Povestea sașilor din Transilvania, spusă chiar de ei” include 12 povești de viață ale unora dintre sașii care au rămas sau s-au întors în România post-comunistă. Poveștile sunt „spuse chiar de ei”, deoarece sunt reportaje realizate cu mijloace jurnalistice pe parcursul câtorva ani, începând din 2008 până în 2016.  În miezul fiecărei povești de viață veți descoperi și istoria sașilor, una trăită pe viu. Din mărturisirile lor putem înțelege mai bine destinul lor istoric. Vedem care au fost greșelile și cum erorile trecutului trebuie să nu se mai repete. Împinși de puteri de deasupra lor, când într-o parte, când în alta a continentului, ei au îndurat și au devenit mai puternici.

Notă informativă: Volumul este disponibil în limbile română şi germană.

Preț: 35 RON

 -acum comanda
DVD-COPERTA

DVD “Orgile din Transilvania. O călatorie în timp”

O călătorie inedită prin istoria cetăţilor, bisericilor fortificate şi a orgilor din Transilvania. Imaginile filmate şi muzica acestui documentar transmit magia vremurilor de odinioară. Muzeul de orgi din Codlea, precum orga cea mai veche, cea mai mare și cea mai impozantă din Transilvania sunt numai câteva obiective interesante de urmărit.

Preț: 45 RON

-acum comanda