Șase școli din Transilvania au primit cărți și materiale didactice în valoare de 11.200 de euro într-un proiect derulat de Fundația M&V Schmidt

 

Această prezentare necesită JavaScript.

Peste 1800 de elevi și profesori din șase școli din Transilvania cu predare sau cu secții în limba germană au primit în toamna acestui an cărți și materiale didactice în valoare de peste 11.200 de euro. 

Cele aproape 1200 de cărți în limba germană au ajuns de curând la Liceul German (Sebeș), Școala Gimnazială „Peter Thal” (Râșnov), Liceul Teoretic „I.C.Drăgușanu” (Victoria), Liceul Teoretic „Johannes Honterus” (Brașov), Liceul Teoretic „Ioan Pascu” (Codlea) și Colegiul Național „Liviu Rebreanu” (Bistrița).  

„Copiii sunt viitorul nostru al tuturor, iar o investiție în educația lor este o șansă pentru o societate mai bună. De aceea una dintre misiunile principale ale fundației vizează proiecte care să sprijine educația atât pe plan local, cât și național. Este cunoscut că bazele oricărei formații intelectuale sunt puse în primii ani de școală, și de aceea ne dorim să îi susținem pe acești copii de la început, astfel încât ei să aibă acces la cărți și la jocuri interesante care să le deschidă apetitul pentru nou, pentru cunoaștere, pentru studiu, căci doar așa își vor putea construi o carieră, un trai decent și vor avea resursele necesare pentru a-i ajuta și pe ceilalți. Cred în potențialul fiecăruia dintre acești copii și sunt convinsă că ei vor demonstra că educația poate schimba lumea.”, a declarat Veronica Schmidt, vicepreședinte al Fundației M&V Schmidt.

Implementat în România de Fundația M&V Schmidt pentru al 3-lea an consecutiv, proiectul este finanțat de Ministerul de Stat pentru Familie, Muncă și Afaceri Sociale din Bavaria, prin intermediul Haus des Deutschen Ostens (HDO). Această instituție aflată în subordinea Ministerului susține dezvoltarea culturală și educațională a fostelor teritorii și așezări germane din Europa de Est. 

Fundația M&V Schmidt are ca scop principal conservarea patrimoniului cultural săsesc, precum și dezvoltarea de proiecte educaționale pentru promovarea limbii germane în România. Începând din 2017, fundația acordă o atenție specială copiilor din comunitățile în care își desfășoară activitatea prin înființarea unui program de sprijin educațional care este menit să prevină abandonul școlar și să susțină performanța pe termen lung.

Acest proiect este finanțat de Ministerul de Stat pentru Familie, Muncă și Afaceri Sociale din Bavaria 

Dieses Projekt wird aus Mitteln des Bayerischen Staatsministerium für Familie, Arbeit und Soziales gefördert