Săptămâna Haferland 2019

SH 2019

Haferland a devenit pentru câteva zile centrul culturii și tradițiilor săsești din Transilvania, datorită celei de-a șaptea ediții a festivalului Săptămâna Haferland, care a adus împreună mii de turiști și sași întorși acasă.

Ediția din 2019 a festivalului s-a desfășurat în localitățile Archita, Viscri, Homorod, Saschiz, Rupea, Criț, Bunești, Roadeș, Meșendorf și Cloașterf,  iar cei peste 5000 turiști prezenți au luat parte la zeci de activități interesante, dintre care cea mai vizibilă a fost pictura literelor HAFERLAND, act simbolic prin care participanții au devenit parte din comunitatea săsească.

Printre celelalte activități derulate în cele cinci zile de festival s-au numărat vizitele documentare la casele vechi din zonă, brunch-urile, atelierele de olărit și pictură, diversele expoziții, concertele în bisericile fortificate și proiecțiile de film.

Festivalul este organizat de Fundația Michael Schmidt, împreună cu Fundația Tabaluga, susținute de Fundația Adept și Fundația Mihai Eminescu Trust, asociații care sprijină activ conservarea și restaurarea moștenirii culturale săseștilor, inclusiv promovarea turistică a acestei zone.

Astfel, festivalul Săptămâna Haferland își propune ca, în fiecare an, să atragă deopotrivă sași întorși acasă și turiști care vor să descopere o zonă de poveste, acesta fiind cel mai mare eveniment dedicat promovării culturii săsești din Transilvania.

Edițiile de până acum ale festivalului Săptămâna Haferland au strâns peste 25.000 de participanți și s-au bucurat de prezența a zeci de personalități ale vieții culturale și sociale din România și din Germania, contribuind la creșterea numărului de turiști pe toată perioda unui an.

Mai multe informații despre festival găsiți aici: www.haferland.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.